CHECK OUT TODAY'S
COMMITTED FIREARMS
GET IT
WHILE YOU CAN
COMMITTED FIREARMS
KOMITMEN KAMI UNTUK KECEMERLANGAN
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

SERVIS

KAMI

PISTOL

Merupakan senjata api yang boleh ditembak dengan menggunakan sebelah tangan. Pistol atau senjata penggenggam dibahagikan menjadi dua jenis. Revolver, iaitu sejenis senjata api yang menggunakan kebuk atau silinder peluru yang berputar mengikut lawan pusingan jam atau sebaliknya. Dan pistol automatik, yang menggunakan kurung peluru yang digabungkan dengan laras.

AKSESORI SENJATA

Peranti yang direka khas atau disesuaikan untuk dimasukkan ke dalam atau dilekatkan pada senjata api untuk membolehkan, mengubah atau meningkatkan fungsi atau kemampuan senjata api.

SENAPANG PATAH

Senapang patah merupakan senjata api smoothbore yang biasanya dirancang untuk ditembakkan dari bahu, yang menggunakan tenaga dari sebuah selongsong berbentuk silinder dan menembakkan sejumlah patah bulat kecil / gotri (bola timah kecil), atau sebuah projektil gotri padat.

AMUNISI

Amunisi ialah propelan dan projektil, atau secara meluas apa-apa yang boleh digunakan dalam pertempuran termasuk bom, peluru berpandu, kepala peledak, periuk api, periuk api laut, dan periuk api antipersonel.

BAJU KALIS PELURU

Baju kalis peluru dipakai pada dada untuk membantu menyerap kesan serta mengurangkan menghalang penembusan sebarang projektil dari senjata api mahupun serpihan berbahaya daripada bahan letupan. Ia memberikan perlindungan balistik dengan menyerap kesan peluru atau peluru untuk melindungi tubuh.

SENJATA BERAT

Senjata yang dikendalikan oleh kru senjata yang memerlukan lebih daripada satu orang untuk mengangkut atau beroperasi.

ALATAN MEMBURU

Senjata yang dirancang atau digunakan terutamanya untuk memburu haiwan untuk makanan, berbeza dengan senjata pertahanan atau senjata yang digunakan terutamanya dalam peperangan.

HELMET TEMPUR

Helmet tempur atau helmet balistik ialah sejenis topi keledar, sebahagian dari alat perisai peribadi yang direka khusus untuk melindungi kepala semasa pertempuran.

UNIFORM & AKSESORI

Pelbagai jenis pakaian dan aksesori untuk tentera, pengawal keselamatan dan ahli sukan.

PERALATAN KESELAMATAN & TENTERA

Senjata, bekalan ketenteraan, dan peralatan yang mudah digunakan untuk tujuan ketenteraan, tetapi tidak terhad kepada sistem radar atau kenderaan pengangkutan kelas ketenteraan.

BAHAN LETUPAN

Apa-apa bahan atau alat yang boleh dibuat untuk menghasilkan jumlah gas yang berkembang pesat dalam jangka masa yang sangat singkat. Terdapat tiga jenis asas: mekanikal, nuklear, dan bahan kimia.

IMPORT SENJATA API & PELURU LUAR NEGARA

Terlibat dalam perdagangan antarabangsa dalam senjata api, peluru, komponen, dan aksesori.

KURSUS KESELAMATAN SENJATA API

Latihan keselamatan rasmi mengenai cara menyimpan, menggunakan, dan menyelenggara senjata dengan selamat. Latihan keselamatan senjata bertujuan menerapkan cara pemikiran luar dari kebiasaan yang sesuai dengan mengikut peraturan tertentu.

PENYELENGGARAAN & PEMBAIKAN SENJATA API

Prosedur penyelenggaraan secara berkala bagi memastikan senjata api berfungsi dengan baik, dengan penggunaan alatan khas dan kimia.

PAINTBALL & AKSESORI

Paintball adalah sukan intensif berasaskan peralatan dan memerlukan penanda dan aksesori lain untuk memastikan permainan dijalankan dengan selamat.

PERATURAN KESELAMATAN

MENGGUNAKAN SENJATA API

SENTIASA Memastikan Pistol Ke Arah Yang Selamat

Ini adalah peraturan utama keselamatan senjata api. Deria yang sama menentukan arah yang paling selamat, bergantung pada keadaan yang berbeza.

SENTIASA Memastikan Jari Anda Jauh Dari Picu Hingga Anda Bersedia Untuk Menembak

Semasa memegang pistol, letakkan jari anda di sepanjang bingkai dan di luar pelindung picu. Jangan sentuh pemicu sehingga anda benar-benar bersedia melepaskan tembakan

SENTIASA Memastikan Peluru Pistol Dikosongkan Hingga Bersedia Untuk Digunakan

Sekiranya anda tidak tahu cara mengosongkan atau memeriksa peluru, tinggalkan pistol itu dan dapatkan bantuan dari orang yang lebih pakar.

Semasa menggunakan atau menyimpan pistol, selalu ikuti peraturan tambahan ini:

Pastikan anda telah mengenal pasti sasaran anda tanpa ragu. Yang paling penting, berhati-hatilah kawasan di dalam sasaran anda. Ini bermaksud memerhatikan kawasan yang berpotensi berlakunya kebakaran sebelum anda menembak. Jangan sesekali menembak ke arah yang ada orang atau potensi kemalangan lain. Fikir dulu. Tembak adalah perkara kedua.

Sebelum mengendalikan pistol, pelajari bagaimana ia dikendalikan. Ketahui bahagian asas, cara membuka dan menutup dengan selamat dan mengeluarkan peluru dari pistol atau simpanan peluru. Ingat, alat keselamatan mekanikal senapang tidak pernah tahan. Tidak ada yang dapat menggantikan pengendalian senapang yang selamat.

Sama seperti alat lain, senapang memerlukan penyelenggaraan berkala agar tetap dapat dikendalikan dengan baik. Pembersihan berkala dan cara penyimpanan yang betul adalah sebahagian daripada pemeliharaan senjata api. Sekiranya ada pertanyaan mengenai kemampuan senapang berfungsi, tukang senjata yang berpengetahuan harus melihatnya.

Hanya BB, peluru, bekas peluru atau cangkang peluru yang direka untuk pistol tertentu yang boleh digunakan dengan selamat di dalam pistol itu. Sebilangan besar senapang mempunyai jenis peluru yang dicop pada bekas peluru. Peluru boleh dikenali dengan maklumat yang dicetak pada kotak dan kadangkala dicop pada bekas peluru. Jangan menembak kecuali anda tahu bahawa pistol anda mempunyai peluru yang betul.

Pistol kuat dan bunyi boleh menyebabkan kerosakan pada pendengaran. Mereka juga dapat mengeluarkan serpihan dan gas panas yang boleh menyebabkan kecederaan mata. Atas sebab-sebab ini, cermin mata dan pelindung pendengaran harus dipakai oleh penembak dan penonton.

Alkohol, serta bahan lain yang mungkin mengganggu fungsi mental atau fizikal yang normal, tidak boleh digunakan sebelum atau semasa mengendalikan atau menembak senjata.

Banyak faktor mesti dipertimbangkan semasa membuat keputusan di mana dan bagaimana menyimpan senjata. Situasi tertentu seseorang akan menjadi sebahagian besar untuk membuat pertimbangan. Terdapat puluhan alat simpanan senjata api, serta alat pengunci yang melekat terus ke pistol. Walau bagaimanapun, alat pengunci mekanikal, seperti keselamatan mekanikal yang dibina di dalam senjata api, boleh gagal dan tidak boleh digunakan sebagai pengganti pengendalian senapang yang selamat dan pematuhan semua peraturan keselamatan senjata api.

Ketahuilah bahawa jenis senapang tertentu dan banyak aktiviti menembak memerlukan langkah keselamatan tambahan.

Pembersihan berkala adalah penting agar senapang anda dapat beroperasi dengan betul dan selamat. Menjaga dengan betul juga akan mengekalkan nilai dan jangka hayat penggunaan. Pistol anda mesti dibersihkan setiap kali digunakan.

Pistol yang dibawa keluar dari simpanan dalam jangka masa yang panjang juga harus dibersihkan sebelum menembak. Kelembapan dan kotoran yang terkumpul, atau minyak dan minyak pepejal, dapat mengelakkan pistol beroperasi dengan baik.

Sebelum membersihkan senjata anda, pastikan bahawa bebas peluruTindakan ini harus dilakukan ketika proses pembersihan. Dan pastikan bahawa tiada peluru di kawasan pembersihan.

JENAMA

BROWNING
HECKLER & KOCH
SIG
LOCK
image-removebg-preview (4)
COLT
BERETTA
FN HERSTAL
image-removebg-preview (5)
WINCHESTER
bushmaster
SAVAGE ARMS
images__3_-removebg-preview
EMPIRE-removebg-preview
download__1_-removebg-preview (1)